8 motive să alegi fațada ventilată fibrociment

8 motive să alegi fațada ventilată fibrociment

Durabilitatea, impermeabilitatea și greutatea redusă sunt doar câteva dintre avantajele fațadei ventilate, la care se adaugă şi latura estetică de ultimă generație, care a trezit un mare interes în rândul arhitecților de astăzi. Este un răspuns excelent la nevoile arhitecților şi constructorilor contemporani, îmbinând eleganța și eficiența cu câteva avantaje remarcabile, detaliate mai jos, care te vor convinge că faţada ventilată este soluția construcțiilor moderne:

  1. Economie de energie. Reduce consumul de aer condiționat și încălzire cu aproximativ 30% și garantează economii în perioadele cele mai reci și cele mai calde ale anului.
  2. Izolație acustică. Îmbunătățește performanța acustică, deoarece cavitatea aerului acționează ca o izolație acustică suplimentară din exterior, reducând zgomotul cu 10% și 20%.
  3. Performanță mai bună împotriva umezelii. Protejează împotriva umezelii prin prevenirea condensului care provoacă pete umede pe pereții exteriori.
  4. Protecție împotriva apei. Faţada ventilată oferă cele mai înalte niveluri de impermeabilizare.
  5. Ascunde serviciile clădirii. Fațada ventilată camuflează instalațiile electrice, de gaz sau instalațiile sanitare ale clădirii, dar în același timp permite accesul ușor la acestea.
  6. Ușor de instalat și de înlocuit. Lejeritatea pieselor, special concepute pentru a reduce greutatea lor, este un mare avantaj la instalarea acestui sistem. De asemenea, dacă o piesă se deteriorează sau necesită înlocuirea sistemului, este foarte ușor de reparat.
  7. Valoare estetică. Diferitele formate disponibile și gama largă de modele, culori și texturi fac sistemul de fațadă ventilată și mai atractiv.
  8. Durabilitate și întreținere redusă. Rezistența sa la coroziunea acidă și razele ultraviolete înseamnă că aspectul său estetic rămâne nealterat în timp, în ciuda expunerii la soare.
8 motive să alegi fațada ventilată fibrociment

Pe scurt, o fațadă ventilată este un sistem de construcție ideal datorită avantajelor garantate pe care le oferă: izolație termică, economie de energie, performanță mai bună în condiții umede și durabilitate maximă.