Multifuncționalitatea plăcilor de fibrociment tepePan și utilizarea lor în construcții

Multifuncționalitatea plăcilor de fibrociment tepePan și utilizarea lor în construcții

Industria construcțiilor se dezvoltă în mod constant, iar tehnologia avansată ne permite accesul către soluții durabile și eficiente pentru a construi structuri moderne și rezistente la intemperii. Plăcile de fibrociment tepePan se numără printre aceste descoperiri inovatoare ce pot fi folosite în placarea exterioară și interioară a construcțiilor pe structură de lemn sau metal. Fiind alcătuite din ciment și fibre de celuloză, aceste plăci sunt durabile și ușoare, dar și versatile, întrucât sunt potrivite pentru utilizare în diverse tipuri de construcții. În acest articol, vom explora în detaliu caracteristicile plăcilor de fibrociment tepePAN, tipurile de construcții în care se pot folosi, demonstrând utilitatea lor în construcțiile moderne.

Caracteristici care recomandă utilizarea plăcilor tepePan în construcții

Plăcile tepePan sunt plăci din fibrociment, adică în componența lor intră ciment și fibre de celuloză, fiind recomandate pentru utilizarea în construcții pe structură de lemn sau metal, atât pentru placare exterioară, cât și interioară. Acestea sunt disponibile în grosimi de 8, 12 și 16 mm, și au o serie de proprietăți benefice pentru construcții.

După cum bine știm, plăcile de fibrociment sunt rezistente la foc, sunt foarte puțin inflamabile și pot rezista la temperaturi ridicate fără a se deforma sau a arde. Acest lucru le face să fie o alegere optimă pentru pereții și tavanele interioare, precum și pentru placarea fațadelor, întrucât au bune proprietăți de izolaţie termică și sunt bune facilitatoare a ventilaţiei în clădire, dar și în placarea acoperișurilor.

Pe de altă parte, plăcile de fibrociment tepePan sunt durabile și rezistente la intemperii, prin urmare sunt ideale pentru utilizarea în zone cu climă severă – precipitații abundente sau temperaturi extreme. În aceeași măsură, ele sunt rezistente la umezeală, la mucegai și la acțiunea insectelor, fapt ce le recomandă pentru utilizarea în zonele cu umiditate ridicată sau pentru construcțiile din lemn. În plus, plăcile de fibrociment tepePan sunt ușor de instalat și pot fi tăiate la dimensiunile dorite, fiind relativ ușor de manevrat, putând fi instalate chiar și de o singură persoană, ceea ce face procesul de instalare mult mai rapid și mai simplu.

Fibrociment tepePAN

Tipuri de construcții în care pot fi integrate plăcile de fibrociment tepePan

Plăcile tepePan se pot folosi în componența a numeroase structuri, de la sistemele de fațadă ventilată, parapeți și intradosuri pentru balcoane și terase, sisteme pentru tavane suspendate, precum și pentru alte tipuri de compartimentări structurale. Acestea pot fi vopsite, găurite și perforate în funcție de designul dorit. În aceeași măsură, se pot folosi pentru placarea tuturor suprafețelor de clădiri cu structuri prefabricate și ușoare din oțel sau din lemn. Iată câteva exemple de clădiri în care plăcile de fibrociment tepePan se pot folosi cu succes.

Casele prefabricate pot integra aceste plăci cu ușurință, pentru placarea exterioară a pereților și chiar a șapantei acoperișului, obținându-se un aspect modern și minimalist, dar și eficiență energetică ridicată. Pe de altă parte, în ciuda costurilor inițiale mai mari decât alte tipuri de plăci, acestea au longevitate ridicată și poți economisi semnificativ banii pe care i-ai fi folosit la repararea sau înlocuirea lemnului afectat de umezeală, insecte, mucegai sau putrezire. Așadar, plăcile din fibrociment sunt ideale pentru cabanele din lemn sau pentru structuri similare, asigurând o durabilitate crescută, întrucât știm că lemnul este predispus la deteriorare rapidă în timp.

Și clădirile comerciale, precum hale de producție sau depozite, care au de obicei o structură metalică, vor beneficia de caracteristicile plăcilor de fibrociment tepePan, pentru instalarea facilă și capacitatea de a se tăia la dimensiuni exacte pentru a se potrivi perfect cu structura metalică. Acest tip de clădiri necesită un mediu controlat și confortabil pentru muncitori și pentru produsele depozitate. Plăcile de fibrociment tepePan pot ajuta la menținerea temperaturii constante în interiorul clădirii și pot reduce zgomotul din interior sau din exterior. În același timp, acestea vor spori nivelul de protecție al materialelor împotriva incendiului, dar vor rezista și la o varietate de acțiuni de impact mecanic și trafic intens în lucrul cu stocurile de produse sau materiale.

Așa cum am vorbit în materialul anterior, plăcile de fibrociment se pot folosi în clădiri rezidențiale, precum case și apartamente, pentru acoperirea pereților sau a tavanelor interioare, deoarece sunt ușoare și se instalează facil, aspect care poate reduce considerabil costurile de construcție dar și timpul destinat construcției. În același timp, se pot obține combinații diverse în designul de interior, în funcție de preferințele proprietarilor, datorită versatilității și capacității de imprimare a oricărui model sau imagine cu care aceștia rezonează.

Plăcile tepePan sunt o opțiune viabilă pentru o varietate de construcții, datorită avantajelor pe care le aduc oricărui tip de structură, sporindu-i durabilitatea, rezistența și fiabilitatea. La Ecofort vei găsi o gamă largă de plăci de fibrociment în diferite culori, finisaje și dimensiuni, care să se potrivească proiectului tău.

Panourile HPL Fundermax® sunt acum disponibile în gama Ecofort