Fațadă ventilată casă de vacanță din Snagov

Fațada ventilată este soluția potrivită atunci când vrei să construiești repede, vrei rezistență mare de-a lungul anilor, un aspect cu totul și cu totul deosebit și ești gata să amortizezi investiția în timp. O fațadă ventilată costă mai mult decât una clasică, dar în timp cea dintâi va genera economii considerabile la factura de energie, dovedindu-se a fi mult mai rezistentă și durabilă în timp. Proprietarul casei din Snagov și-a dorit o soluție cu montaj rapid, care să pună în valoare casa, dar care să și treacă testul timpului, contribuind în paralel la optimizarea izolării termice.

Fațada ventilată casă, potrivită și pentru o locuință de vacanță

Imobilul din Snagov este o casă de vacanță așezată în apropierea lacului, într-o zonă cu umiditate crescută. În astfel de condiții, o fațadă clasică este predispusă la apariția fungilor/mucegaiului. În acest context, o fațadă ventilată reduce problemele pe care umiditatea excesivă la poate genera. Chiar și pentru locuințele de sine-stătătoare, care nu fac parte dintr-un ansamblu rezidențial ori o clădire de apartamente, fațada ventilată își îndeplinește cu succes scopul, asigurând o bună permeabilitate la vapori.

În plus, acest beneficiu vine fără impact negativ asupra structurii. Panourile de fațadă ventilată au propriul sistem de rezistență, care nu vor afecta structura clădirii. Referindu-ne la casa de vacanță din Snagov – vom trece în revistă câteva detalii importante.

Arhitectul care a proiectat casa construită pe structură metalică a creat o combinație de panouri din HPL (decor Corten) și fibrociment (gri, aspect de beton), știind că acestea se pot monta ușor pe același perete. Structura lor este similară, fibrocimentul se dilată mai mult decât HPL, deci respectarea exigențelor de montaj ale fibrocimentului este suficientă și pentru montajul plăcilor HPL.

Suprafața fațadei casei în discuție este de aproximativ 200 mp, împărțiți în mod egal între cele două materiale. Această soluție de placare a fost aplicată și gardului de la intrare. Nu în ultimul rând, avantajele ce țin de confort recomandă această soluție pentru orice tip de clădire, cu atât mai mult pentru o locuință sau pentru o casă de vacanță. Izolarea termică și fonică superioară, atmosfera sănătoasă la interior, eficientizarea costurilor la energie pentru încălzire și răcire sunt motivele principale pentru care oricine și-ar dori, fără ezitare, să aibă parte de o fațadă ventilată aplicată pe clădirea în care locuiește sau lucrează.

Caracteristicile principale pentru o fațadă ventilată casă

Pentru a înțelege pentru ce tipuri de proiecte este pretabilă fațada ventilată casă, este necesar să înțelegem principiul de funcționare al fațadei ventilate. Acesta constă în crearea unui spațiu de aer între stratul exterior al clădirii și stratul interior, care permite circulația aerului pentru a îndepărta umiditatea și a asigura un climat interior confortabil. Fațada ventilată poate fi realizată prin instalarea unui sistem de profile speciale care permit aerisirea, împreună cu un sistem de izolație termică și impermeabilizare. Aceasta poate fi utilizată atât pentru clădiri noi, cât și pentru renovarea clădirilor existente. Fațada ventilată poate ajuta la îmbunătățirea performanței energetice a clădirii și la prelungirea durabilității acesteia.

Astfel, acest sistem se remarcă prin sistemul de aerisire din spatele fațadei, care permite circulația aerului, eliminând umiditatea și asigurând un climat interior sănătos și plăcut. În plus, stratul de izolație cu care este prevăzut va reduce pierderile de căldură, eficientizând costurile la energie și îmbunătățind performanța energetică a clădirii. Datorită rezistenței materialelor componente, a tehnologiei ce stă la baza fațadei ventilate, dar și datorită sistemului de impermeabilizare care împiedică pătrunderea apei în structura clădirii, aceasta contribuie la creșterea duratei de viață a imobilului.

În altă ordine de idei, o fațadă ventilată casă va ajuta proprietarii să economisească și să optimizeze costurile de întreținere a clădirii prin următoarele particularități:

  •  Va proteja materialele de construcție împotriva factorilor externi precum precipitații, deteriorare cauzată de schimbările de temperatură, reducând necesitatea reparațiilor și a lucrărilor de mentenanță.
  • Va oferi o izolație termică bună, reducând costurile asociate consumului de resurse pentru încălzirea clădirii iarna ori pentru răcirea pe timp de vară.
  • Va asigura o bună ventilație a aerului, eliminând umiditatea, precum și necesitatea de a trata mucegaiul.
  • Va prelungi durata de viață a imobilului, înlocuirea fațadei ori renovarea acesteia nefiind necesară decât după o lungă perioadă de timp.

Ecofort este un furnizor de încredere care te poate ajuta să optimizezi procesul de proiectare și execuție al unei fațade ventilate, sporind durabilitatea clădirilor pe care este aplicată, dar și îmbunătățind aspectul și funcționalitatea acestora în numeroase moduri, crescând confortul persoanelor care lucrează sau locuiesc în ele.

Contribuie și tu la transformarea modului în care clădirile impactează starea de bine și sănătatea oamenilor, dar și a mediului înconjurător, alegând o fațadă ventilată care să revoluționeze noțiunile de confort și de aspect estetic ce țin de proiectarea clădirilor.