PLĂCI FIBROCIMENT

Material rafinat, versatil și durabil

Plăci fibrociment, Ecofort

FIBROCIMENT

Material rafinat, versatil și durabil

Fibrocimentul, cunoscut în primul rând pentru durabilitatea sa, este un material convenabil de utilizat, care are funcție decorativă, izolatoare și protectoare în același timp. Acest material natural și rafinat se potrivește perfect într-un mediu urban, pentru a placa fațadele ventilate ale clădirilor rezidențiale, publice sau comerciale. Pereții exteriori și interiori ai caselor prefabricate sau modulare sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a profita de calitățile deosebite ale acestui material. Una dintre cele mai importante proprietăți ale plăcilor de fibrociment o reprezintă clasa de reacție la foc, numindu-se ”material incombustibil”.

PLĂCI FIBROCIMENT COLORAT ȘI HIDROFOBIZAT ÎN MASĂ

fațadă ventilată

Plăci fibrociment colorat în masă

Material rafinat cu suprafață texturată fină

În gama Ecofort, găsești PLĂCILE DIN FIBROCIMENT COLORAT ÎN MASĂ cu suprafață texturată fină. Poți să alegi din 6 tonuri naturale. Pigmenții de culoare și protecția transparentă, impermeabilă, care protejează și îmbunătățește finisajul natural al materialului sunt adăugate deja în timpul producției.

LUCRĂRI DE PORTOFOLIU

Unde se folosesc plăcile din fibrociment

Fațade ventilate

În combinație cu vata minerală, plăcile din fibrociment oferă proprietăți excepționale de izolare termică și fonică. Folosind plăcile din fibrociment obții o fațadă foarte durabilă (durata de viață a plăcilor este în jur de 40 ani), ușor de întreținut și cu un aspect deosebit. Fațada ventilată ajută la crearea unui mediu sănătos în clădire și asigură costuri reduse de întreținere.

Socluri, garduri

Unul dintre cele mai importante avantaje ale plăcilor de fibrociment este faptul că oferă o metodă rapidă și simplă pentru îndepărtarea denivelărilor. Aplicate pe o structură simplă din lemn pe gard sau soclu, se egalizează suprafețele lor în timp foarte scurt, fără a fi nevoie de lucrări umede.

Caracteristici tehnice plăci din fibrociment

Fibrocimentul este un material compozit foarte durabil, alcătuit din ciment, fibre și apă. Plăcile de fibrociment distribuite de Ecofort combină performanțe multiple precum: durabilitate, rezistență la foc și la putrezire, protecție împotriva insectelor, rezistență la vânt, umiditate, cicluri îngheț-dezgheț sau fluctuații de temperatură. Plăcile sunt bune izolatoare termice şi fonice şi uşor de prelucrat şi montat.

Plăci fibrociment, placă fibrociment, Ecofort (4)
Plăci fibrociment, placă fibrociment, Ecofort (7)

Cum se montează

Montajul fațadei ventilate nu este complicat, dar există câteva reguli importante care trebuie respectate pentru a avea cel mai bun rezultat pentru instalarea fiecărui material. Poți să descarci documentația tehnică și ghidurile de instalare sau să ne contactezi pentru a-ți răspunde la orice întrebare. Lucrăm cu echipe de montaj care au multă experiență și pe care ți le recomandăm cu încredere. La cerere, inițiem și pregătim echipele de montatori pentru realizarea unei instalări cât mai bune a plăcilor.

Reduceri de costuri și de timp

Pentru a economisi timp și a reduce costuri, poți să optezi pentru oferta completă de materiale și accesorii.

Dacă dorești să minimizezi efortul și costul de cumpărare al elementelor pentru fațada ventilată, poți găsi, în oferta noastră, împreună cu o gamă variată de materiale de fațadă, diferite variante de substructură de aluminiu la prețuri accesibile.

Plăci fibrociment, placă fibrociment, Ecofort
Plăci fibrociment, placă fibrociment, Ecofort (5)

Impact asupra mediului urban

Fațada ventilată acoperită cu plăcile de fibrociment are un impact scăzut asupra mediului înconjurător grație materialelor naturale care intră în compoziția acestora: ciment, nisip și fibre de celuloză. În plus, plăcile de fibrociment au o rezistență ridicată la foc. 

Pentru că plăcile de fibrociment sunt tăiate pe dimensiunile dorite din fabrică, deșeurile produse la locul construcției sunt puține. În plus, faptul că fațada ventilată acoperită cu plăci de fibrociment are o durată de viață ridicată, face ca acest material să fie unul prietenos cu mediul înconjurător. 

Documentație

Aici poți să descarci broșurile despre materiale, documentația tehnică, ghidurile de instalare și certificatele de garanție. Contactează-ne pentru a-ți răspunde la orice întrebare.

RESURSE

pentru un oraș plin de energie

Suntem alături de tine în procesul de proiectare şi execuţie a unei faţade ventilate, ajutându-te să optimizezi fiecare etapă, economisind timp şi bani, oferindu-ți “soluții la cheie”. Citește mai mult despre promisiunea Ecofort și cele 7 puncte pe care le respectăm în fiecare proiect în care ne implicăm.

Panourile HPL Fundermax® sunt acum disponibile în gama Ecofort