Plăci fibrociment interior pentru design interior modern, atemporal

Plăci fibrociment, amenajări interioare, panouri Scalamid, placi fibrociment interior

Dacă te gândești la placarea pereților interiori într-un mod cât mai interesant, dar care să se și reziste în timp și să aibă un aspect atemporal, atunci ai putea lua în considerare plăcile de fibrociment. Acesta este material durabil, de lungă durată și care necesită întreținere redusă, utilizat în case rezidențiale și în unele proiecte comerciale. Este un material semirigid care oferă o protecție substanțială, păstrând totuși o oarecare flexibilitate. Fibrocimentul este convenabil de utilizat, având funcție decorativă, izolatoare și protectoare în același timp. Acest material natural și rafinat se potrivește perfect și în lucrări de design interior, chiar dacă, de cele mai multe ori este folosit pentru placarea clădirilor cu fațade ventilate, placarea soclurilor și a gardurilor.

Fibrocimentul este format din câteva ingrediente simple: ciment, nisip, apă și fibre de celuloză. Cu toate acestea, compoziția se va schimba în funcție de producător, dar elementele de bază sunt, de cele mai multe ori, aceleași.

Fibrocimentul în designul interior

Outlet Wilno, plăci fibrociment interior

Plăcile de fibrociment pot fi folosite cu multă imaginație în placarea oricărei camere din casa ta, dându-i un aer deosebit, personalizat și modern. În plus, acestea te pot ajuta să obții un aspect uniform și practic în casa ta, deoarece această placare adaptabilă poate fi vopsită în aproape orice culoare. Asta înseamnă că poți continua același aspect și senzație în toată casa.

Dacă vorbim despre baie sau bucătărie, încăperi importante și funcționale într-o casă, merită să investești în plăcile de fibrociment pentru spații unice, luxoase și moderne, cu întreținere redusă în bucătărie, spălătorie, toaletă sau baie (cu excepția locașurilor de duș). Rezistența sa împotriva deformării și mucegaiului de la căldură și umiditate ridicate face fibrocimentul ideal pentru utilizare în astfel de zone. Deși placarea cu faianță este o opțiune clasică și familiară pentru acestea, ea necesită întreținere regulată pentru a o menține cel mai bine și pentru a se asigura că rosturile nu adună murdărie și mucegai. Dacă ești îngrijorat de întreținerea pereților cu faianță, placarea cu fibrociment ar putea fi cea mai bună opțiune pentru casa și stilul tău de viață. Mai mult, alegerea fibrocimentului pentru aceste spații înseamnă și maximizarea spațiului, deoarece ai la dispoziție opțiuni de placare mai subțiri și mai simplificate decât metodele tradiționale de construcție.

Pe de altă parte, acest material poate înlocui cu succes placarea pereților cu lemn de la interior, mai ales că lemnul este unul dintre materialele de design interior care fac casa ta să arate confortabilă și călduroasă, aducându-i un aspect natural și primitor. Cu toate acestea, în zilele noastre, e important să protejăm pădurile și să conservăm lemnul, găsindu-i înlocuitori cu aceeași valoare decorativă. De altfel, lemnul necesită timp și cheltuieli pentru întreținere. Prin urmare, sidingul din fibrociment este un material alternativ bun datorită rezistenței la alergeni și dăunători, la infiltrații și la trecerea timpului. Pentru un design industrial modern în casa ta, poți crea un spațiu primitor și minimalist cu ajutorul unor plăci fibrociment interior. Alege elemente de design care aduc spațiului familiaritate și confort: aplicații de lumină caldă, texturi confortabile și culori în note pastelate pentru mobilierul moale. Densitatea mare pe care aceste plăci fibrociment interior o au, te vor ajuta să obții o atmosferă plăcută și relaxantă, care va favoriza odihna sănătoasă, mai ales dacă locuiești într-o zonă care se confruntă cu poluare fonică permanentă.

Scalamid, plăci fibrociment interior cele mai des folosite în design

clinică de înfrumusețare din Polonia, Archipelago of Beauty, plăci fibrociment interior

Panourile SCALAMID oferă posibilitatea de finisare eficientă a pereților interiori. Sunt o alternativă incomparabil mai bună la plăci ceramice, tapet și vopsele datorită rezistenței lor la pete, mucegai, bacterii și dăunători, costurilor reduse de întreținere (curățare) și instalare extrem de rapidă. În plus, ele dau o notă de rafinament și versatilitate, dovedind o funcție decorativă de impact. În tonuri naturale și vibrante, ele sunt ușor de integrat în clădiri rezidențiale, în bucătării, băi, camere de zi sau holuri. Acestea pot fi integrate și în proiecte de design interior în hoteluri, clădiri de birouri, pentru un aspect unitar, rafinat și elegant.

De exemplu, într-o clinică de înfrumusețare din Polonia, Archipelago of Beauty, care oferă servicii de terapie, spa, masaj și înfrumusețare, plăcile SCALAMID au contribuit la crearea unei atmosfere în care transpar starea de bine, relaxarea și mulțumirea. Acestea au fost folosite atât la exterior, cât și la interior, pentru placarea pereților, care aduc natura mai aproape, prin modele minimaliste, ce imită lemnul și rocile. Astfel, ele vizitatorii au parte de o experiență profunde, într-un spațiu menit să relaxeze trupul și mintea, fără a-i distrage prin elemente de design prea îndrăznețe.

În Estonia, pe lângă folosirea plăcilor SCALAMID în clădirile de birouri cu același nume, pentru un design inedit, acestea au fost integrate și în decorul interior al unei case-container. Aceasta din urmă a obținut o atmosferă confortabilă și intimă, în tonuri închise, personalizate, puse în valoare de elementele de mobilier și de iluminat.

O altă lucrare fascinantă realizată cu plăci SCALAMID este peretele de la întrarea în grădina zoologică Orientarium din Łódź, Polonia, unde a fost reprodusă o grafică în stilul lui Albrecht Durer un faimos pictor, gravor și designer german. Aceasta reprezintă elefanți înotând într-o piscină, produsul final obținut datorită plăcilor SCALAMID imprimate digital fiind uimitor, cu un efect impresionant asupra vizitatorilor, mai ales asupra celor mici.

Ecofort te poate ajuta cu soluții inovatoare de placare cu fibrociment, indiferent de spațiul în care dorești să integrezi cerințe speciale de design, oferindu-ți un material durabil, sustenabil și stilat, disponibil în nenumărate opțiuni.

Panourile HPL Fundermax® sunt acum disponibile în gama Ecofort