Construiește o fațadă de care se vor bucura mai multe generații

Proiect rezidențial Străulești, Ecofort, fațada ventilată

Materialele de placare pe care le găsiți în oferta noastră sunt destinate a fi utilizate într-un sistem de fațadă ventilată. Fațada ventilată este un concept care câștigă teren pe piața construcțiilor pentru că arata bine, este durabilă și în numeroase moduri îmbunătățește funcționalitatea clădirii, crescând confortul persoanelor care lucrează sau locuiesc în ele.

Cum funcționează fațada ventilată?

Acest tip de fațadă este construit din mai multe straturi și ajută la obținerea procesului de ventilație naturală. Sistemul presupune existența unui spațiu de ventilare între termoizolație și placarea de fațadă. Acest spațiu creează un strat de aer ventilat, care, combinat cu acțiunea unui material izolant aplicat pe peretele exterior, îmbunătățește semnificativ eficiența termică a clădirii, protejează structura peretelui și asigură protecție împotriva excesului de umiditate și formării mucegaiului.

În principiu, pentru a construi o fațadă ventilată, avem nevoie de trei elemente: izolație termică, care se aplică direct pe peretele clădirii, substructură, care acționează ca un schelet al sistemului, și stratul final – panouri pentru fațade, care se montează pe substructură.

De ce conceptul de fațadă ventilată este interesant pentru arhitecți?

În primul rând, fațadele ventilate asigură arhitecților posibilitatea de a crea o arhitectură modernă de înaltă calitate. Gama de materiale pentru placare este versatilă, oferind multă inspirație și numeroase posibilități pentru proiectarea fațadei, permițând diverse combinații între materiale și numeroase soluții tehnice pentru prindere.

Care sunt avantajele din punctul de vedere al constructorilor?

Indiferent de materialul de placare, modul în care este efectuat montajul plăcilor este foarte important pentru aspectul final al fațadei. Regulile pentru instalarea fațadelor ventilate sunt simple și echipa ta de montaj le învață repede. Înainte de a începe lucrarea, îți furnizăm toate detaliile tehnice și în cazul în care ai nevoie, pregătim echipa ta de montatori pentru realizarea unei instalări cât mai reușite.

În funcție de material și cererea constructorului, livrăm plăcile pe șantier pregătite pentru montaj fără a fi nevoie de efectuarea altor operații înainte de instalare.

În cazul în care apar problemele în timpul montajului, plăcile se pot înlocui individual, fără a fi necesară o intervenție mai amplă pe întreaga fațadă. Dacă plăcile se sparg sau se deteriorează ulterior, ele pot fi înlocuite la fel, la nevoie.

Cum beneficiază proprietarii clădirilor de alegerea unei fațade ventilate?

Materialele folosite pentru fațade ventilate sunt durabile, ușor de întreținut și clădirile construite în acest sistem au un aspect deosebit pentru decenii.

Fațada ventilată îmbunătățește considerabil eficiența termică a clădirii, protejează structură peretelui, crescând rezistența la variațiile de temperatură între exterior și interior

Cum se îmbunătățește confortul oamenilor care locuiesc sau lucrează aceste clădiri?

Fațada ventilată oferă proprietăți excepționale de izolare termică și fonică, ajută la crearea unui mediu sănătos în clădire și asigură costuri reduse de întreținere.

Materialele pentru placare din gama noastră au rezistență la foc ridicată, în funcție de material, A1 sau A2.