De ce sa alegi plăci de fibrociment pentru construcțiile moderne?

De ce să alegi plăci de fibrociment

Constructorii pun tot mai mult accent pe materialele eco-friendly, iar unul dintre principalele criterii de selecţie a materialelor de construcţii este compoziţia acestora, care trebuie să fie una ecologică, prietenoasă cu mediul înconjurător şi, cel mai important, să fie uşor de montat.

Plăcile din fibrociment se încadrează perfect în noile cerinţe ale pieţei imobiliare actuale, îndeplinind o serie de atribuţii mult peste alte materiale existente pe piaţă: rezistență la foc, rezistență la apă, izolare fonică, izolare termică, dar şi aspect plăcut.

Nevoile arhitecturale moderne ne impun să obţinem produse avansate, care nu conţin nimic dăunător mediului sau sănătății umane. Pe lângă acestea, plăcile din fibrociment oferă şi o izolaţie termică şi fonică fantastică. În plus, sunt ignifuge, extrem de rezistente la șocuri mecanice şi oscilaţii de temperatură.

În ceea ce privește utilitatea lor, plăcile din fibrociment sunt extrem de versatile, în sensul că pot fi utilizate atât pentru placările interioare ale pereţilor, cât şi pentru faţadele exerioare ale tuturor tipurilor de construcţii, indiferent dacă vorbim de spaţii comerciale, de ansambluri rezidențiale sau doar de îmbunătățirea imaginii unei clădiri, deoarece pot fi utilizate în întregime sau pot fi ajustate la dimensiunile cerute sau, de ce nu, aplicate cu goluri de îmbinare.

Lista utilității plăcilor din fibrociment este mult mai lungă, iar mai jos îţi oferim câteva exemple de domenii de aplicare:

  • acoperire pentru interior şi exterior;
  • panouri „sandwich” ca elemente de perete despărţitor;
  • material decorativ pe diferite zone ale clădirilor;
  • element de plafon suspendat;
  • material de pardoseală, pe podea din beton;
  • acoperire decorativă care dă aspect de lemn sau piatră;
  • material pentru panouri publicitare;
  • elemente decorative în grădină.

 

Şi lista continuă, în funcţie de cerinţele şi ideile fiecărui arhitect şi constructor. De reţinut este faptul că, pe lângă versatilitatea în utilizare, aceste placi din fibrociment reprezintă soluţia perfectă în construcţiile moderne şi datorită montajului extrem de uşor de realizat.

Industria construcţiilor trebuie să ţină pasul cu ritmul accelerat cu care societatea îşi urmează cursul, iar cerinţele tot mai mari ale construcţiilor rapide i-au făcut pe producători să-şi îndrepte atenţia către materialele care să fie uşor de montat şi, care în acelaşi timp, conferă un aspect contemporan clădirilor.