Durabilitate și design

4 proiecte care beneficiază de avantajele fațadelor ventilate.

Fațadele ventilate sunt utilizate de mulți ani pentru a aduce un plus de valoare estetică clădirilor care se remarcă printr-un design unic și pentru a construi fațade care necesită costuri minime de întreținere, durabile în timp. În Romania aceste caracteristici au fost adoptate și de ansamblurile rezidențiale noi, care vor să se identifice cu respectul și grija cu care își tratează locatarii, prin îmbunătățirea calității vieții la bloc.

Placi HPL, durabilitate și design fațadă ventilată

Un proiect rezidențial care se remarcă prin eleganta fațadei este The Level, prima fază. Materialul ales în acest caz este HPL. Arhitectul a ales să accentueze elementele de design prin placare și să ofere în interiorul clădirii un confort termic sporit, specific fațadelor ventilate. Panourile decorative HPL din gama Ecofort sunt disponibile în multe nuanțe pentru a îți pune în aplicare proiectul. Poți să optezi pentru culori solide, culori care redau aspectul pietrei, a betonului sau a lemnului.

Panouri ceramice, durabilitate și design fațadă ventilată

Subliniază rafinament într-un stil contemporan. Panourile ceramice sunt apreciate pentru aspectul natural pe care îl imprimă proiectelor arhitecturale și pentru că au o rezistență ridicată în timp. Un sistem de fațadă ventilată realizat cu placi ceramice protejează mediul înconjurător, deoarece ceramica este un material natural și are performante tehnice de luat în considerare: nu îngheață, este un material necombustibil, rezistă la temperaturi extreme.

Arhitecții aleg cărămida aparentă când vor să construiască fațade cochete. Transmite căldură, are textură și caracter. Chiar dacă cărămida este asociată cu designul tradițional, fațadele ventilate realizate astfel, în combinație cu suprafața vitrată, creează o atmosferă modernă, actuală.

Fibrociment Scalamid

Clădirile cu aspect inedit sunt realizate cu gama premium de fibrociment pe care îl găsești în portofoliul Ecofort. Scalamid este un fibrociment inovator. Plăcile colorate în masa și cele printate digital, te ajută să realizezi proiecte moderne și vin cu un pachet de avantaje. Sunt rezistente la zgârieturi, nu se murdăresc în profunzime, culorile nu se diminuează în timp sub acțiunea radiațiile UV, pot fi folosite și în interior. Consultanții noștri îți pot detalia toate beneficiile acestui material ideal, pentru a construi fațade ventilate sustenabile și versatile.

Panourile HPL Fundermax® sunt acum disponibile în gama Ecofort