Placă fibrociment - soluția construcțiilor moderne

Scalamid, placă fibrociment

Constructorii pun tot mai mult accent pe materialele eco-friendly, iar unul dintre principalele criterii de selecție a materialelor de construcții este compoziția materialelor, care trebuie să fie una ecologică, prietenoasă cu mediul înconjurător şi, cel mai important, să fie cât mai uşor de montat.

Plăcile din fibrociment se încadrează perfect în noile cerinţe ale pieţei imobiliare actuale, îndeplinind o serie de atribuţii mult peste alte materiale existente pe piață: rezistența la foc, rezistența la apă, izolarea fonică, izolarea termică, dar şi aspectul plăcut.

Nevoile arhitecturale moderne ne impun să obținem produse avansate, care nu conțin nimic dăunător mediului său sănătății umane. Pe lângă acestea, plăcile din fibrociment oferă şi o izolaţie termică şi fonică fantastice, pe lângă faptul că sunt ignifuge, extrem de rezistente la şocuri mecanice şi oscilaţii de temperatură.

În ceea ce priveşte utilitatea lor, plăcile din fibrociment sunt extrem de versatile, în sensul că pot fi utilizate atât pentru placările interioare ale pereţilor, cât şi pentru faţadele exterioare ale tuturor tipurilor de construcţii, indiferent dacă vorbim de spaţii comerciale, de ansambluri rezidenţiale sau doar de îmbunătăţirea imaginii unei clădiri, deoarece pot fi utilizate în întregime sau pot fi ajustate la dimensiunile cerute sau, de ce nu, aplicate cu goluri de îmbinare.

Lista utilității plăcilor din fibrociment este vastă, iată câteva exemple de aplicații:

  • Acoperire pentru interior şi exterior;
  • Panouri „sandwich” ca elemente de perete despărțitor;
  • Material decorativ pe diferite zone ale clădirilor;
  • Element de plafon suspendat;
  • Ca material de pardoseală, pe podea din beton;
  • Acoperire decorativă care dă aspect de lemn sau piatră…

Articolul complet despre plăcile de fibrociment din Misiunea Casa poate fi citit aici.