SCALAMID - un material, multe aplicații!

Scalamid placi fibrociment decorat

Plăcile de fibrociment Scalamid sunt placi aglomerate de fibrociment printate digital. Panourile SCALAMID asigură o izolare termică și acustică foarte bună a clădirii. Compoziția materialului asigură, de asemenea, o bună circulație a aerului, prevenind formarea de mucegaiuri sau ciuperci.

Panourile SCALAMID sunt folosite pentru o finisare decorativă de înaltă clasă a faţadelor clădirilor. Datorită proprietăților pe care le au, acestea pot fi utilizate în sistemele de fațade ventilate.

Scalamid, placă fibrociment

Plăcile de fibrociment SCALAMID nu se decolorează și nu se estompează, chiar și în cazul expunerii pe termen lung la radiaţiile UV. În urma expunerii influenței temperaturilor extreme (de la -40˚C la + 60˚C), materialul nu este supus deteriorării sau deformării.

Acestea sunt produse pe mașina Hatschek, sunt plasate într-o presă hidraulică de înaltă presiune, unde sunt presate și apoi uscate cu aer. Suprafața plăcii este netedă și mată. Toate scândurile sunt șlefuite pe ambele părți. Pe partea superioară plăcile sunt finisate cu un strat dublu de acrilic, agent de dispersie și tratat suplimentar cu UV, astfel încât suprafața să fie rezistentă la zgârieturi și murdărie. Acest tip de tratament face ca suprafața plăcii să fie durabilă, rezistentă la zgârieturi și o acoperă cu un strat anti-graffiti. Partea cealaltă a plăcii este finisată cu ceară de polietilenă.

Placa de fibrociment SCALAMID este acoperită complet cu vopsea polimerică, ce conține nanocomponente, selectată dintre culorile standard și peste 2000 de culori NCSRc și RAL. Drept urmare, plăcile au o suprafață netedă care este rezistentă la mușchi, murdărie și impacturi. Utilizarea vopselelor polimerice anorganice permite obținerea rezistenței la radiațiile UV.

Plăcile de fibrociment Scalamid au nenumărate proprietăţi, ele fiind perfecte pentru placările exterioare, dar şi pentru cele interioare. Aceste placi de fibrociment sunt extrem de versatile, fiind potrivite atât pentru designul sobru al clădirilor de birouri, cât şi pentru cel jucăuş al camerelor de copii.

 Alege şi tu calitatea plăcilor de fibrociment Sclamid şi dă culoare proiectului tău cu cele mai inedite şi îndrăzneţe printuri digitale. Cu o paletă largă de culori şi modele, plăcile de fibrociment Scalamid sunt potrivite pentru orice proiect. Ce mai aştepţi, ia legătura cu un consultant Ecofort!